Autopůjčovna jako efektivní řešení mobility

/ Blog / Autopůjčovna jako efektivní řešení mobility

Ivo Hykyš

Jak autopůjčovnu využívá společnost Siemens Česká republika, která má ve svém vozovém parku přes 600 vozidel?

Společnost Siemens patří v České republice mezi největší elektrotechnické firmy a již více než 125 let je součástí českého průmyslu a ekonomiky. Zaměstnává přes devět tisíc lidí po celé republice, což ji řadí mezi největší tuzemské zaměstnavatele. Většinu vozů provozuje formou operativního leasingu, přesto se bez služeb autopůjčovny neobejde. Na zajímavé téma jsme si povídali s Ivo Hykyšem, který má v rámci celé skupiny na starosti řízení flotily, a to jak z nákupního, tak z provozního hlediska. Ve svém týmu má celkem pět zaměstnanců, kteří se
o vozový park starají.

Využíváte operativní leasing pro celý firemní autopark? Jaké aspekty rozhodly pro výběr společnosti Business Lease?

Víceméně ano. Pouze u malého počtu vozů, které svým nájezdem nepřekročí za sedm let hranici 60 000 kilometrů a fungují v terénu či na stavbách, jsme se vydali cestou pořízení do vlastnictví.

Se společností Business Lease spolupracujeme od roku 2011, kdy vyhrála výběrové řízení. Od té doby svoji pozici pokaždé obhájila.

Z jakého důvodu využíváte automobily z půjčovny? Není to finančně nevýhodné?

Z dlouhodobého hlediska je půjčování samozřejmě nevýhodné, nicméně to není náš případ. Automobily si půjčujeme na dobu 2 až 3 měsíců, abychom překlenuli krátkodobý převis poptávky nad nabídkou, která vzniká především při náboru nových zaměstnanců.

Jaké modely si nejčastěji půjčujete?

V naší flotile využíváme převážně bílé Škody Octavia 1.6 TDI 81 kW. A tyto automobily poptáváme i při půjčování. V tomto se Business Lease trefil přesně do našich potřeb. Vůz je navíc nakonfigurován velmi podobně jako naše služební Octavie, a to včetně služeb s tím spojených – stejný typ pojištění a připojištění, asistenčních služeb apod.

Pokud jde o automobily pro vyšší management, dokáže Business Lease uspokojit nabídkou
i tyto zaměstnance?

Ano, není problém nechat si od Business Lease zajistit auto typu VW Passat či Škoda Superb včetně automatických převodovek.

Dokáže Business Lease uspokojit vaši poptávku i pro více zaměstnanců, například v rámci projektových týmů?

Ano, zajistit více aut najednou v jeden moment není problém. Nemusí jít ani o projektové týmy, ale třeba i o nábor např. pěti či sedmi zaměstnanců najednou k začátku měsíce.


Publikováno: 14. 2. 2018 Autor: Tomáš Bursík Sekce: Blog

Poptávkový formulář

Pojďme spolu vybrat řešení Vaší mobility

Nemáte chuť nám psát? Jednoduše nám zavolejte...+420 601 589 659

Připojte se k nám

Přejete si odebírat novinky na Váš e-mail a být vždy informováni o našich akcích mezi prvními?