Jaké jsou nejpopulárnější barvy za rok 2017 ?

/ Blog / Jaké jsou nejpopulárnější barvy za rok 2017 ?

Škoda Superb, barva bílá perleť Moon

Bílá barva se stala v roce 2017 již po sedmé v řadě celosvětovou jedničkou, když se pro ni rozhodlo 39 % kupujících. Vyplývá to z údajů společnosti Axalta Coating Systems, globálního dodavatele nátěrových hmot pro automobilový průmysl.

Trendem posledních let byla bílá barva, která meziročně posílila z 37 na 39% celosvětově. Tento trend táhne zejména prodej nových vozidel v Číně, kde bílá barva zcela dominuje s 62% nově prodaných vozidel.

Pokud zůstaneme na Evropském kontinentu vidíme lehký nárůst u šedé barvy. Po deseti letech se zastavil pokles stříbrné na 11% celkově. Pozvolně navyšuje svůj poměr modrá barva, která získala 10% a společně se Severní Amerikou se jedná o nejlepší skóre tohoto odstínu napříč sledovanými regiony. Důvodem může být, že se dostává zpět do nabídky základních barev.

Je rozhodně pozitivní, že je trendem právě bílá barva, která jak se shodují bezpečnostní experti rozhodně přispívá k bezpečnosti silničního provozu. Dalším prvkem, který tuto barvu podporuje je její snadný polep firemními nápisy.

Celková čísla za Evropu:

25% bílá barva

21% černá barva

20% šedá barva

11% stříbrná barva

10% modrá barva

6% červená barva

4% béžová barva

1% zelená barva

1% žlutá barva

1% všechny ostatní barvy

V přiloženém obrázku naleznete detailní čísla podle regionu.

 

V naší flotile autopůjčovny dáváme důraz na rozmanitost, vybíráme převážně z metalických a perleťových barev a vždy hledíme i na charakter vozidla. Například u vozidel kategorie SUV dáváme přednost zemitým barvám, jako je hnědá, zelená, šedá a naopak u luxusních limuzín to jsou spíše černá, šedá, nebo tmavě modrá. Necháváme se inspirovat i katalogy výrobců, které připravuje tým designerů, který zvolí tu nejlepší barvu k danému modelu. Za nás můžeme potvrdit trend bílé barvy, která v perleťovém provedení i po několika měsících působí neokoukaně, jako kdyby byla pokaždé trochu jiná.

 

 


Publikováno: 7. 3. 2018 Autor: Sekce: Blog

Poptávkový formulář

Pojďme spolu vybrat řešení Vaší mobility

Nemáte chuť nám psát? Jednoduše nám zavolejte...+420 601 589 659

Připojte se k nám

Přejete si odebírat novinky na Váš e-mail a být vždy informováni o našich akcích mezi prvními?