Mobilita snadno a rychle

/ Blog / Mobilita snadno a rychle

růst flotily Business Rent

Na trh přichází nová generace operativního leasingu, je flexibilní a bez závazků.

Je tomu 20 let, kdy na český trh přišel operativní leasing z Holandska. Jeho začátky nebyly snadné. Do té doby převažovalo vlastnictví, které bylo ještě umocněno financováním formou klasického finančního leasingu. To už ale dnes neplatí. Firmy, které drží krok s dobou, přešly na operativní leasing. Úvěry na pořízení vozidel přežívají především díky malým firmám a soukromým provozovatelům vozidel. Ale doba se i spolu s požadavky klientů mění. Lidé ani firmy se už nechtějí dlouhodobě vázat. Jaké je tedy řešení?

 

V současné době činní podíl operativního leasingu ve firemním sektoru 20 %. Průměrná doba kontraktu činí u zákazníků firmy Business Lease, poskytovatele operativního leasingu, 42 měsíců (mluvíme o reprezentativním vzorku 11 000 vozidel). Tato průměrná doba kontraktu se za posledních 5 let zkrátila o 6 měsíců. Nyní je více než kdy předtím kladen důraz na rychlé rozhodování a schopnost se operativně přizpůsobit nastalým změnám. Lidé stále častěji požadují hlavně možnosti sdílení a flexibilní přístup a vytváří tak nové požadavky i na poskytovatele operativního leasingu.

Pro koho je služba vhodná?

Právě nové potřeby klientů směřovaly Business Lease, do zřízení vlastní autopůjčovny. „Společnosti dnes chtějí flexibilitu, přistavení do sídla a okamžitou disponibilitu vozu, ideálně v nastavení dle jejich vlastních interních pravidel. Naším řešením bylo vybrat vozidla, která ideálně splní tyto požadavky. Hledali jsme tedy průměrné vozidlo v operativním leasingu.

Od spuštění programu autopůjčovny v červnu 2015 poptávka neustále roste, v současné době provozujeme již více než 400 vlastních vozidel (klasické osobní vozy) a desítky vozidel prostřednictvím partnerů (dodávkové, nebo 4x4 modely),“ komentuje nárůst poptávky po vozidlech z autopůjčovny produktový manažer Richard Pivrnec z Business Rent a zároveň dodává, že je důležité v dnešní době více než kdy jindy neusnout na vavřínech. „Neustále se zajímáme o potřeby našich klientů a nabídku služeb naší autopůjčovny jim přizpůsobujeme. Díky tomu jsme realizovali několik projektů v revolučním režimu, který kombinuje autopůjčovnu a operativní leasing. Jedná se vlastně o operativní leasing bez omezení data vrácení vozu,“ upřesňuje Richard Pivrnec. „Na základě realizovaných projektů jsme provedli analýzu mezi potenciálními i stávajícími klienty a potvrdilo se nám, že o tuto formu pronájmu vozidel je na trhu velký zájem,“ doplňuje Richard Pivrnec a věří, že v budoucnu tato poptávka ještě značně poroste. Tato služba je vhodná jak pro velké firmy využívající pool vozidla (jako jejich náhrada, nebo doplnění) tak i pro menší firmy, nebo živnostníky, kteří potřebují jednorázově vozidlo pro specifický účel (zahraniční cesta na několik dnů, nebo SUV pro stavební projekt).    

Jak to tedy funguje?

Největší výhodou je rychlost a operativnost. Klient během druhého dne získá vozidlo, které odpovídá požadavkům, nebo firemním pravidlům s tím, že má možnost jej kdykoli bez sankcí vrátit. To vše se splátkou blízkou operativnímu leasingu. Díky tomu je tuto službu jednoduché i jen vyzkoušet.

Nabídka vozidel: https://www.businessrent.cz/vozovy-park


Publikováno: 18. 1. 2018 Autor: Tomáš Bursík Sekce: Blog

Poptávkový formulář

Pojďme spolu vybrat řešení Vaší mobility

Nemáte chuť nám psát? Jednoduše nám zavolejte...+420 601 589 659

Připojte se k nám

Přejete si odebírat novinky na Váš e-mail a být vždy informováni o našich akcích mezi prvními?